Kuih Bentuk Bunga Warna Hijau / Kuih Bangkit Pandan Sangat Rapuh Rengan Dan Cair Dimulut Kuih Raya Youtube
Terapkan bentuk bunga di atas dulang . Goreng doh yang telah dibentuk sehingga warna keemasan. Bentuk doh menjadi bentuk bulat.
Sementara itu panaskan minyak di dalam kuali. Ambil sedikit adunan dan tekan menggunakan acuan dalam bentuk bunga Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya. Bentuk doh menjadi bentuk bulat. Pada kebiasaannya akok nisan bewarna gelap, sementara akok daun pandan dan akok kemboja bewarna hijau pucat. Isi adunan ke dalam acuan. Sajian ini dinamakan sedemikian sempena warna bunga pokok pudak. Akok berlauk mempunyai bentuk tekstur berspan.
Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih.
Pada kebiasaannya akok nisan bewarna gelap, sementara akok daun pandan dan akok kemboja bewarna hijau pucat. Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Kacau rata dan pastikan tiada tepung yang berketul. Pastikan doh warna hijau kurang sedikit dari warna merah dan kuning. Sajian ini dinamakan sedemikian sempena warna bunga pokok pudak. Sementara itu panaskan minyak di dalam kuali. Ambil sedikit adunan warna hijau . Ambil sedikit adunan dan tekan menggunakan acuan dalam bentuk bunga Isi adunan ke dalam acuan. Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya. Goreng doh yang telah dibentuk sehingga warna keemasan. Akok berlauk mempunyai bentuk tekstur berspan. Bahagikan adunan kepada 2 bahagian iaitu 1 bahagian warna asal (putih) dan 1 bahagian .
Goreng doh yang telah dibentuk sehingga warna keemasan. Masukkan tepung gandum, tepung jagung dan gaul sehingga adunan sebati. Kacau rata dan pastikan tiada tepung yang berketul. Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih.
Warna biru dari jus bunga telang. Akok berlauk mempunyai bentuk tekstur berspan. Ambil sedikit adunan dan tekan menggunakan acuan dalam bentuk bunga Ambil sedikit adunan warna hijau . Goreng doh yang telah dibentuk sehingga warna keemasan. Pada kebiasaannya akok nisan bewarna gelap, sementara akok daun pandan dan akok kemboja bewarna hijau pucat. Sementara itu panaskan minyak di dalam kuali. Kacau rata dan pastikan tiada tepung yang berketul. Pastikan doh warna hijau kurang sedikit dari warna merah dan kuning.
Bentuk doh menjadi bentuk bulat.
Akok berlauk mempunyai bentuk tekstur berspan. Pada kebiasaannya akok nisan bewarna gelap, sementara akok daun pandan dan akok kemboja bewarna hijau pucat. Kacau rata dan pastikan tiada tepung yang berketul. Masukkan tepung gandum, tepung jagung dan gaul sehingga adunan sebati. Warna biru dari jus bunga telang. Terapkan bentuk bunga di atas dulang . Sementara itu panaskan minyak di dalam kuali. Goreng doh yang telah dibentuk sehingga warna keemasan. Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya. Bahagikan adunan kepada 2 bahagian iaitu 1 bahagian warna asal (putih) dan 1 bahagian . Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Sajian ini dinamakan sedemikian sempena warna bunga pokok pudak.
Bentuk doh menjadi bentuk bulat. Sajian ini dinamakan sedemikian sempena warna bunga pokok pudak.
Ambil sedikit adunan warna hijau . Sementara itu panaskan minyak di dalam kuali. Kacau rata dan pastikan tiada tepung yang berketul. Sajian ini dinamakan sedemikian sempena warna bunga pokok pudak. Warna biru dari jus bunga telang. Pada kebiasaannya akok nisan bewarna gelap, sementara akok daun pandan dan akok kemboja bewarna hijau pucat. Ambil sedikit adunan dan tekan menggunakan acuan dalam bentuk bunga Bahagikan adunan kepada 2 bahagian iaitu 1 bahagian warna asal (putih) dan 1 bahagian . Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya.
Isi adunan ke dalam acuan.
Masukkan tepung gandum, tepung jagung dan gaul sehingga adunan sebati. Pastikan doh warna hijau kurang sedikit dari warna merah dan kuning. Isi adunan ke dalam acuan. Warna biru dari jus bunga telang. Bahagikan adunan kepada 2 bahagian iaitu 1 bahagian warna asal (putih) dan 1 bahagian . Goreng doh yang telah dibentuk sehingga warna keemasan. Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya. Sementara itu panaskan minyak di dalam kuali. Akok berlauk mempunyai bentuk tekstur berspan. Sajian ini dinamakan sedemikian sempena warna bunga pokok pudak. Terapkan bentuk bunga di atas dulang . Pada kebiasaannya akok nisan bewarna gelap, sementara akok daun pandan dan akok kemboja bewarna hijau pucat. Bentuk doh menjadi bentuk bulat. Ambil sedikit adunan dan tekan menggunakan acuan dalam bentuk bunga Ambil sedikit adunan warna hijau . Kacau rata dan pastikan tiada tepung yang berketul.
Kuih Bentuk Bunga Warna Hijau / Kuih Bangkit Pandan Sangat Rapuh Rengan Dan Cair Dimulut Kuih Raya Youtube. Bahagikan adunan kepada 2 bahagian iaitu 1 bahagian warna asal (putih) dan 1 bahagian . Pada kebiasaannya akok nisan bewarna gelap, sementara akok daun pandan dan akok kemboja bewarna hijau pucat.
Pastikan doh warna hijau kurang sedikit dari warna merah dan kuning kuih warna hijau. Pastikan doh warna hijau kurang sedikit dari warna merah dan kuning.
Bentuk doh menjadi bentuk bulat.
Warna biru dari jus bunga telang. Sajian ini dinamakan sedemikian sempena warna bunga pokok pudak. Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih.
Ambil sedikit adunan warna hijau .
Terapkan bentuk bunga di atas dulang .
Bahagikan adunan kepada 2 bahagian iaitu 1 bahagian warna asal (putih) dan 1 bahagian .
Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih.
Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya.
Ambil sedikit adunan dan tekan menggunakan acuan dalam bentuk bunga
Bahagikan adunan kepada 2 bahagian iaitu 1 bahagian warna asal (putih) dan 1 bahagian .
Bentuk doh menjadi bentuk bulat.
Post a Comment for "Kuih Bentuk Bunga Warna Hijau / Kuih Bangkit Pandan Sangat Rapuh Rengan Dan Cair Dimulut Kuih Raya Youtube"